Instructie Starttijd reserveren

Handleiding Reserveren starttijden

Je kunt een reservering voor een starttijd maken op één van de volgende manieren:

1. Via onze website: www.golfclubrosmalen.nl
  2. Via de E-Golf4U-app op een smartphone

Reserveren van een starttijd via de website.

Ga naar onze website www.golfclubrosmalen.nl en log daar in op de gebruikelijke manier (met je lidcode en wachtwoord).
Aan de rechterkant zie je onder het kopje Log-in leden de optie: Starttijd reserveren.
Klik hierop en je komt in het deel waar je een reservering kunt maken of al geboekte reserveringen kunt inzien en annuleren. Zie verder het algemene deel hieronder.

Reserveren van een starttijd op een smartphone.

Klik op de E-Golf4U-app en log zo nodig in met de clubnaam (Rosmalen) gevolgd door je lidcode en wachtwoord.
Bovenin links klik je op de drie streepjes, dan verschijnen de opties. Kies de optie Starttijden.
Onder de kop Mijn starttijden zie je de al geboekte starttijden.
Een reservering maken kun je onder de kop Reserveren. Zie verder het algemene deel hieronder.

NB. Mocht je de E-Golf4U-app niet hebben, volg dan de installatie via:
https://help.e-golf4u.nl/hc/nl/articles/360030262471-Web-app-installeren-op-iOS-Apple of
https://help.e-golf4u.nl/hc/nl/articles/360030280491 (voor Android gebruikers)

Nadere toelichting en spelregels.

Voorlopig hanteren we voor het maken van reserveringen een paar restricties:

1. Per starttijd kunnen maximaal vier (4) spelers een ronde maken.
  2. De maximale handicap van alle spelers is 108. Dit is voldoende voor twee beginnende spelers met handicap 54 of drie spelers met handicap 36.
  3. Een ronde golf is voorlopig beperkt tot negen (9) holes.
  4. Per dag is één reservering mogelijk. Per week zijn perpersoon maximaal twee (2) reserveringen toegestaan. Méér gemaakte reserveringen zullen worden verwijderd.

Check daarom altijd voordat je naar de baan gaat of je een geldige reservering hebt!

Op die manier kunnen de meeste leden in de eerste week/weken 18 holes spelen.
Zodra er ruimte is, en het virus doet geen rare dingen, kan er worden opgeschaald: meer reserveringen per week, 18 in plaats van 9 holes.

Het maken van een reservering

Als je klikt onder de kop Reserveren zie je alle starttijden van de desbetreffende dag.
Reserveren is alleen mogelijk indien er op een starttijd nog plaats is. Een vrije plek wordt aangegeven met een wit blokje, een bezette plek met een rood blokje in het tijdvak.
Selecteer het gewenste tijdstip met een vrije plek. Wil je een andere dag: klik dan op de “schuifjes” rechts bovenin. Je activeert dan een Filter: klik op de datum en er verschijnt een maandkalender. Selecteer de gewenste dag en selecteer INSTELLEN. Je komt terug in het Filter met de geselecteerde datum. Klik bovenin op het vergrootglas en je ziet een nieuw scherm met de starttijden op de nieuwe gewenste datum.
Na keuze van de starttijd zie je (bij acceptatie) de Reserveringsgegevens. Klik op Reservering opslaan om e.e.a te bevestigen. Je krijgt een melding dat de starttijd is geboekt. Bovendien krijg je een mail; handig om mee te nemen naar de baan.
Ook vindt je de boeking terug onder Mijn starttijden: check dit voor de zekerheid!

Het annuleren van een reservering

Onder Mijn starttijden zie je de gemaakte reserveringen.
Selecteer de reservering die je wilt verwijderen en de reservering verschijnt.
Onderin klikt je op Verwijder. In een apart scherm wordt gevraagd dit te bevestigen met OK. Voorlopig wordt gevraagd naar een annuleringsreden en met Verwijder reservering bevestig je deze actie.
Er verschijnt een nieuw scherm met Mijn starttijden, waarin je dit kunt verifiëren.

Kom je er niet uit? Onderstaande personen zijn bereid je te helpen:

• Ben de Groot, telefoon 06 40 82 54 25
  • Jo van Meurs, telefoon 06 39 03 40 13

Tip: met de app op de smartphone kun je bellen via de Ledenlijst!