Wie zijn wij

De vereniging speelt op een 9-holes golfbaan, in een bosrijke omgeving, op het Landgoed Coudewater te Rosmalen. De baan bestaat uit 3 holes par-4 en 6 holes par-3. Er zijn oefenmogelijkheden in de vorm van een drivingrange en een puttinggreen. De greens van onze baan geven zich niet zomaar gewonnen. De vele obstakels als roughs, bunkers en water vergen de nodige concentratie van de speler om hier een goede score neer te zetten.

Golfclub Rosmalen is een actieve, bruisende vereniging met veel vrijwilligers. De vereniging heeft ca. 510 leden en ca. 50 jeugdleden. De vereniging organiseert regelmatig wedstrijden voor zowel de meer competitief ingestelde golfer als voor de recreatieve golfer. Leden die iets extra's willen doen voor de club via vrijwilligersactiviteiten krijgen alle ruimte.

In één van de gebouwen van GGZ Oost Brabant is een eigen clubhuis ingericht. Na het golfen is het goed toeven in ons clubhuis of op ons gezellige terras.

De Golfclub Rosmalen biedt alle mogelijkheden om dicht bij huis op betaalbare wijze met veel plezier de golfsport te beoefenen. Iedere belangstellende kan direct het lidmaatschap aanvragen.

De vereniging is gecertificeerd om beginnende golfers op te leiden tot gekwalificeerde golfers (voorheen het Golfvaardigheidsbewijs GVB).

Voorbereidingen zijn gaande om de baan uit te breiden naar een 9 holes-baan met B-status.

In 2013 is de vereniging door de NGF gecertificeerd voor het NGF-project "Committed to Jeugd".

Golfclub Rosmalen is C-lid van de NGF (Nederlandse Golffederatie).

Korte historie van de Golfclub Rosmalen

De Golfclub Rosmalen is opgericht op 20 maart 1992. Aanvankelijk begon de club met 6 holes en een drivingrange op en rond de grasvelden van de Mixed Hockeyclub Rosmalen. Daarbij kon tevens gebruik gemaakt worden van het clubhuis van de hockeyclub. In de loop der tijd kon de accommodatie verbeterd en uitgebreid worden zodanig dat de vereniging kon beschikken over 9 holes par-3 en een drivingrange, gedeeltelijk op de velden van MHC Rosmalen, gedeeltelijk op naast het Sportpark gelegen gronden, achter de Larikslaan.

In 2003 werden 2 korte holes achter het clubhuis van MHC Rosmalen opgegeven. Daarvoor in de plaats werd twee vervangende holes par-3 aangelegd op een door de Gemeente 's-Hertogenbosch beschikbaar gesteld terrein, gelegen aan de ingang van het Sportpark Maliskamp in Rosmalen. Op dat zelfde terrein kon een eigen clubhuis worden ingericht (nadat de vereniging gedurende ongeveer een jaar gastvrijheid had genoten in het clubhuis van de Tennisvereniging Maliskamp).

In 2008 werd duidelijk dat een gedeelte van de holes zou moeten worden opgegeven omdat MHC Rosmalen een derde kunstgrasveld wilde aanleggen. Na intensieve besprekingen met de Gemeente 's-Hertogenbosch en GGZ Oost Brabant (eigenaar van Landgoed Coudewater) konden afspraken gemaakt worden over de aanleg van een vervangende baan op het Landgoed Coudewater. Weliswaar tijdelijk, maar met het perspectief op hernieuwde besprekingen gericht op de aanleg van een volwaardige 9-holes golfbaan.

Met de aanleg van de vervangende baan op een perceel van Landgoed Coudewater gelegen langs de Peter de Gorterstraat is in maart 2009 begonnen. Vanaf 28 juni 2010 speelt de vereniging op de nieuwe accommodatie. Daar beschikt de vereniging opnieuw over een 9-holes baan, nu met 3 holes par-4 en 6 holes par-3. In één van de gebouwen van GGZ Oost Brabant (locatie Landgoed Coudewater) is een eigen clubhuis ingericht.

De vereniging begon aanvankelijk met een maximum van 150 leden maar in de loop der tijd werd dit maximum regelmatig verhoogd tot nu 600 leden (maximum aantal zoals vastgesteld door de ledenvergadering) en ca. 70 jeugdleden (voor jeugdleden geldt geen maximum aantal).